Herojski podvig u Podgorici: Jednogodišnje dijete nije davalo znake života, Hajdarpašić-Drešević mu spasila život!

U Domu zdravlja na Starom aerodromu prije nekoliko dana odigrala se prava drama kada je hodnikom te ustanove zakukala unesrećena majka koja je u svom naručju držala jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života. Nadljudskim naporima pristuni pedijatar dr. Alma Hajdarpašić Drešević uspješno je obavila reanimaciju i spasila život djetetu!

Objavljeno: 16. 10. 2019 - 22:21

''Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest - podvig našeg izabranog pedijatra, dr. Alme Hajdarpašić Drešević. U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dijete koje nije davalo znakove života.

Dijete se ugušilo pionom društvene igre i bilo je klinički mrtvo - nije disalo niti je bilo otkucaja srca. Naša doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i vještačkom disanju metodom usta na usta djetetu kojem su usta krvava - jer dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način.

Samo zahvaljujući njenoj prisebnosti, dijete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete na intezivnu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete ŽIVO. Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig'', stoji u anonimnoj objavi na Facebook grupi Podgorički vremeplov.