Voli: Neće biti prekovremenog rada, izlazimo u susret potrošačima

Kompanija Voli je   u posebnom fokusu interesovanja zbog odluke da u dva od 70 maloprodajnih  objekata, produži radno vrijeme za dva sata, tj od 22 do 24h, navode iz ove kompanije.

Objavljeno: 17. 10. 2019 - 17:22

Ističu da su u saradnji sa Privrednom komorom inicijatori  uvođenja neradne nedjelje.

„Kako bi izašli u susret potrošačima, shodno njihovim zahtjevima, u cilju prilagođavanja na neradnu nedelju, opredjelili smo se za produženi rad od dva sata, u dva najveća marketa - Super Voli i Naš diskont, oba u Podgorici, a sve u skladu sa Zakonom. U ta dva marketa će posao biti organizovan u  tri smjene od po osam sati  7-15, 14-22, 16-24h i neće biti prekovremenog rada“, navode u reagovanju.

Od ukupno  2400 radnika, njih 24 u oba objekta će raditi u periodu od 16 do 24h.

„Bitno je istaći da je prosječan lični dohodak u našoj kompaniji  659,67 eura bruto, odnosno 441,49 neto, što naše radnike čini najbolje plaćenim u trgovačkoj branši. Redovno plaćamo poreze i doprinose  na pune lične dohotke, što je  podatak koji  svi koji to žele, mogu provjeriti u Poreskoj upravi. Svih 24 radnika koji će raditi u trećoj smjeni, biće plaćeni i više nego što zakon predviđa, što je takodje, moguće provjeriti“, kažu u saopštenju.

Odbacuju sve zlonamjerne komentare koji dolaze sa dobro poznatih adresa.

„Suočeni smo sa kritikama koje su neosnovane, na meti smo osude „kritičara i boraca za pravdu“  koji se predstavljaju kao zaštitnici naših radnika. Potpuno je besmisleno  smatrati da  u maloj Crnoj Gori, sistem  sa preko dvije hiljade zaposlenih, može funkcionisati netransparentno i da se u tako velikom sistemu može bilo šta sakriti.

Kompanija smo koja je odgovorna prema svojim potrošačima, radnicima i široj društvenoj zajednici, što smo i dokazali  za četvrt vijeka od osnivanja. Izloženi smo kritikama i osudama bez pravog osnova“, navodi se iz ove kompanije.

Neshvatljivo je da se Voliju, koji za razliku od ostalih,  nema dragstor  sa radnim vremenom  non stop (00-24h), osporava i negativno kritikuje produženi rad od dva sata i da je to prouzrokovalo negativnu reakciju u javnosti, a drugima se to i ne komentariše.

„Ne shvatamo da ono što Voli radi smeta, a ne radimo ništa što drugi ne rade, niti bilo šta protivzakonito.

Shodno našem zakonskom pravu, radno vrijeme do 24h u dva marketa smo planirali da realizujemo do kraja oktobra, smatrajući da je to način na koji će se tržište najbolje organizovati u prelaznom periodu, a mi  ćemo analizirati da li je to potrebno potrošačima ili ne. U prilici smo da ponudimo specijalne akcije za subotu. Pozivamo potrošače da iskoriste  priliku i subotom u Voliju trguju po najnižim cijenama na tržištu, a posebno u naša dva najbolja objekta Super Voli i Naš diskont koji će subotom biti otvoreni od 7 do 24h“, zaključuje se u saopštenju.