VOLI: Odustajemo od produženog radnog vremena, posvećeni smo radnicima

Kao najuspješnija crnogorska kompanija i najveći poslodavac u Crnoj Gori uvijek smo u fokusu javnosti i naši se poslovni potezi analiziraju sa mnogo više kritičkih i često apriori negativnih stavova. Svjesni smo da je to cijena uspjeha i da je naša odgovornost uvijek veća, kazali su iz kompanije Voli.

Objavljeno: 18. 10. 2019 - 13:28

Oni podsjećaju da je kompanija Voli dokazala svoju kooperativnost time što je bila jedan od inicijatora neradne nedjelje.

„Smatramo da imamo pravo na produženo radno vrijeme, te nam nije jasno zašto nam se  isto diskriminatorski osporava. Zakon dozvoljava svim privrednim subjektima u trgovini da rade produženo, zaposlenima da dodatno zarade, dok je meta osude ozbiljnih  razmjera upravo Voli, a ni jednog momenta ne dotičući se rada trgovina koje rade non stop, pa je jasno da produženo vrijeme od dva sata ovdje i nije glavni motiv“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je kompanija Voli donijela odluku da objekti neće raditi produženo.

„Kao i uvijek ostajemo posvećeni  svojim radnicima i svojim potrošačima, te ćemo nastaviti kao i do sada da igramo tržišnu utakmicu na fer osnovama  u okvirima Zakona, ne ulazeći u dalje javne rasprave“, zaključili su.