Optuženi skoro četiri sata iznosili odbranu

Suđenje Nikšićaninu Ranku Raduloviću i grupi koja se tereti da je planirala više likvidacija nastavljeno je Višem sudu. Skoro svi optuženi su iznijeli odbranu, a proces je trajao skoro četiri sata.

Objavljeno: 19. 10. 2019 - 07:06

Ovaj postupak je od početka zatvoren za javnost pa nijesu poznati detalji sa suđenja.

Osim Radulovića, na spisku optuženih su i albanski državljanin Erogen Brajović, Kotorani Igor Vukotić i Nikola Mršić, Nikšićani Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Za Vukotićem i Mršićem raspisane su međunarodne potjernice. Radulović je, prema navodima tužilaštva, planirao likvidacije glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braće Vilotijević, dok su mete Kotoranina Igora Vukotića, prema optužnom aktu, bile visoko pozicionirani službenici bezbjednosnog sektora – Zoran Lazović, Duško Golubović, Duško Koprivica, njegov sin i osobe iz kavačkog klana. Erogen Brajović sumnjiči se za pripremanje ubistva Vjekoslava Lambulića