Demoliran automobil u Bloku 5

Automobil Podgoričanke A. V. demoliran je prošle sedmice na parkingu preko puta škole Štampar Makarije u Bloku 5, u ranim večernjim satima, piše Dan.

Objavljeno: 19. 10. 2019 - 08:17

Kada je nakon završetka radnog vremena u lokalu Sicilija, oko 23 sata, vlasnica došla do svog parkiranog automobila, vidjela je da su sva bočna stakla, svjetla i šoferšajbna polomljeni, a karoserija izgrebana kamenom ili nekim drugim oštrim predmetom.

Kako je vlasnica automobila ispričala za Dan, nepoznati počinilac iskoristio je što je mjesto na kome je automobil bio parkiran neosvijetljeno i demolirao vozilo.

Ona je kazala da joj nije jasno kako je neko skupio toliko hrabrosti da počini ovo djelo u vrijeme kada je taj dio grada prepun šetača i djece koja se na tom mjestu igraju do kasno u noć. Istakla je da ni sa kim nije u sukobu i da ne zna koji je motiv naveo nekoga da demolira njen automobil. Odmah nakon što je primijetila da joj je auto uništen, pozvala je policiju, koja je vrlo brzo izašla na lice mjesta i obavila uviđaj. Međutim, iz policije za sada nema informacije da li su na tragu počiniocu ili je eventualno u pitanju više njih, a vlasnici demoliranog automobila još  nije dostavljen zapisnik.