Srpkinja na Europolovom spisku najtraženijih žena

Olivera Petrović Ristić, državljanka Srbije, najtraženija je žena u Italiji zbog sumnje da je brutalno ubila tršćanskog zlatara Alda Karlija. Ona se našla u najnovijoj kampanji Europola "Kriminal nema pol", u kojoj su prikazane najtraženije žene iz svih država Evrope.

Objavljeno: 19. 10. 2019 - 12:17

U kampanji "Kriminal nema pol" navedeno je da su žene podjednako sposobne da počine teška krivična djela kao i muškarci, te da se kriminalci oba pola, traže zbog zločina kao što su ubistva, trgovina drogom, prevare, krađe i trgovine ljudima.

Sve članice Europola, 21 država, izabrale su po jednog od svojih najtraženijih bjegunaca kao predstavnika ove kampanje, a predstavnica Italije upravo je ova surova državljanka Srbije. Svim bjeguncima maska pokriva lice, a korisnici sajta treba da pogode pol kriminalca, dok djelovi maske postepeno nestaju. U četiri koraka, postepeno se otkriva i krivično djelo zbog kojeg je taj bjegunac tražen.

Prije nego što korisnik sajta ugleda Oliverino lice, obaviješten je da je optužena za ubistvo 75-godišnjeg Karla Aldija, koji je nasilno pretučen dok je bio vezan i na kraju zadavljen.

Navedeno je i zločin počinjen u pokušaju pljačke žrtve, te da mu je Olivera Petrović Ristić, sa saučesnicima, ukrala novac i dragocjenosti.