Bivši gradonačelnik Gospića radi u Irskoj kao magacioner

Bivši gradonačelnik hrvatskog grada Gospić od juče živi i radi u Irskoj kao magacioner, pošto je ostao bez posla zbog raskola ličkog HDZ-a.

Objavljeno: 19. 10. 2019 - 17:15

Petar Krmpotić je poslije duge političke karijere otišao da radi kao magacioner u Irsku, a svoj HDZ, čiji je odbornik, nije ni obavijestio o odlasku, navodi Jutarnji list. 

Podsjećaju da je Krmpotić bio sekretar Grada Gospića, predsjednik Skupštine Ličko-senjske županije, dva puta predsjednik gradskog HDZ-a, ali i da je predsjedavao Upravnim odborom Veleučilišta "Nikola Tesla".

Poslije pobjede na lokalnim izborima 2013. godine postaje gospićki gradonačelnik, a četiri godine kasnije dobio mjesto predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, što je formalno i danas.

Jutarnji list piše da je bivši političar posao našao u trgovačkom centru u jednom mjestu nedaleko od Dablina, ali da je u biografiji prećutao "sjajnu političku karijeru".

Imaće platu između 1.800 i 2.200 eura, koja sa prekovremenim radom može iznositi i do 3.000 eura. 

Živjeće u hostelu sa dvadesetak soba u kojem će kuhinju dijeliti s ostalim radnicima, za šta će platiti oko 700 eura.

Ne zna se ni šta će biti s njegovim odborničkim mandatom jer o odlasku, kako piše Jutarnji, formalno nije obavijestio stranku.