Pavićević: Imali smo nepotrebnu, ničim izazvanu nervozu

Trener Mornara Mihailo Pavićević je rekao da je pobjeda Partizana zaslužena, te da je njegova ekipa bila nervozna bez ikakve potrebe.

Objavljeno: 19. 10. 2019 - 21:23
Foto: ABA liga

On je ujedno poželio brzo ozdravljenje kolegi Trinkijeriju, kojem je pozlilo uoči početka meča.

"Ne znam iz kog razloga, da li zbog atmosfere, ili zbog toga kada se igra protiv Partizana ili Zvezde, ali, jednostavno, imali smo nepotrebnu nervozu, ničim izazvanu. Prije utakmice na sastanku sam rekao igračima da ne želim da vidim nikakvu nervozu kod bilo koga, nikakav pritisak, već da idemo da se nadigravamo, pa ko dobije. Mi smo u igri bili samo u prvom poluvremenu, tu smo imali kontrolu utakmice. U par navrata smo imali 6-8 poena razlike, pa smo odigrali brzopleto, i tu je nastala ta nervoza u napadu. Mislim da smo uzeli tri šuta u prvih pet sekundi sa osam-devet metara, potpuno nepotrebno, kada smo imali rezultat i igru. Partizan je to uspio odmah da kazni, nakon ta tri brza šuta sijevnule su tri kontre, pa je Partizan na poluvremenu imao pola koša prednosti", rekao je Pavićević nakon meča.

Trener Mornara je kazao da ne pamti da je njegov tim na jednoj utakmici promašio toliko zicera.

"U drugom poluvremenu smo vidjeli šta se dogodilo, promašili smo sve što se može i ne može promašiti. Ne pamtim da je moj tim na jednoj utakmici promašio više zicera, onih laganih polaganja. Dođe jedna takva utakmica, ne mogu da zamjerim igračima, svi su željeli pobjedu. Nekad ide, nekad ne ide, a jedino me brine kakva je povreda Nidama. Ova utakmica je za nas završena, moramo da se okrenemo narednom meču, i nadam se da ćemo se uskoro i kompletirati i odraditi koji trening zajedno, kako bismo više ličili na ekipu a ne da prednjačimo u tim individualnim akcijama", zaključio je Pavićević.