Nova limitirana serija „U potrazi za Aljaskom“ po nagrađivanom bestseleru Džona Grina

Veoma iščekivana limitirana serija „U potrazi za Aljaskom“ (Looking For Alaska) imaće premijeru na HBO GO-u 19. oktobra, dok će premijera na HBO kanalu biti 1. novembra u 20.00h.

Objavljeno: 21. 10. 2019 - 23:14

Osmodjelna serija “U potrazi za Aljaskom”, zasnovana na bestseleru Džona Grina, prati tinejdžera Majlsa “Padža” Haltera (Čarli Plamer) nakon što počne da pohađa internat i pokušava da pronađe smisao u životu. On se zaljubljuje u Aljasku Jang (Kristin Froset) i pronalazi grupu odanih prijatelja.

Ali, posle iznenadne tragedije, Majls i njegovi bliski prijatelji pokušavaju da shvate šta im se dogodilo. U seriji glume Kristin Froset, Čarli Plamer, Deni Lav, Džej Li, Landri Bender, Sofija Vasiljeva, Jurija Šelton i Džordan Konor, kao i Ron Cefas Džons („To smo mi“) i Timoti Simons („Potpredsjednica“).

„U potrazi za Aljaskom“ je nagrađivani prvi roman Džona Grina, koji potpisuje i bestselere „Nema kraja kornjačama“ i „Krive su zvijezde“. Sa milionima prodatih primeraka, roman koji je objavljen 2005. godine postao je New York Times i USA Today bestseler, kao i finalista u izboru za nagradu Los Angeles Book Prize, dok ga je magazin TIME uvrstio u 100 najboljih knjiga za mlade svih vremena.

Džon Grin je za roman „U potrazi za Aljaskom“ dobio i nagradu „Majkl L. Princ“ od Američkog udruženja biblioteka, a takođe je proglašen za jedan od Omiljenih američkih romana u anketi koju je sproveo PBS.