Glumci serije Grudi podržali kampanju o prevenciji karcinoma dojke

Da prevencija i rano otkrivanje karcinoma dojke mogu spasiti život i da redovan odlazak na preglede nema alternativu, poručili su glavni glumci serije i filma „Grudi“, čiji je pokrovitelj Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

Objavljeno: 22. 10. 2019 - 09:15

Mira Banjac, Marija Škaričić, Dubravka Drakić, Peđa Bjelac i Vojin Ćetković podržali su kampanju Ministarstva zdravlja povodom mjeseca borbe protiv karcinoma dojke i poslali poruke o važnosti preventivnih pregleda.

marija-skaricic

“Oni su u svojim porukama ukazali na neophodnost brige o sopstvenom zdravlju, te redovnim odlascima kod ljekara kako bi se smanjio broj žena koje obolijevaju i umiru od bolesti koja danas u značajnoj mjeri opterećuje svjetsku populaciju i vodeći je uzrok smrtnosti. Sjajna glumačka ekipa pod rediteljskim autoritetom Marije Perović aktuelizovala je u svom igrano-dokumentarnom serijalu ‘Grudi’ ideju o spoju činjenica i emocija, kao i podizanju svijesti populacije da je potrebno stalno, više i u različitim formatima govoriti o zdravstvenim izazovima, ali i drugim psihološko-socijalnim segmentima koje oni donose”, saopštili su iz Ministarstva zdravlja.

mira-banjacMinistarstvo je prepoznalo ideju koju promoviše serija, dok su u dokumentarnom dijelu stručne sugestije iznijeli i eminentni profesionalci iz svojih oblasti: psiholog Danijela Medojević Rakočević, načelnik Klinike za onkologiju Kliničkog centra Crne Gore dr Vladimir Todorović, Nacionalna koordinatorka skrining programa u Crnoj Gori dr Đurđice Ostojić, kao i ginekologa podgoričkog Doma zdravlja dr Milovan Jovanović.

pedja-bjelac

vojin-cetkovic