Milićević: Vlast nesposobna da nas povede ka članstvu u EU

Sve ono što se dešava u poslednje vrijeme u našoj državi šalje jasnu poruku da je trenutna vlast u Crnoj Gori nesposobna da nas povede ka članstvu u Evropskoj uniji, ocijenio je Nikola Milićević, predsjednik Asocijacije mladih SNP CG.

Objavljeno: 22. 10. 2019 - 10:50

“Zato i Milo Đukanović kritikuje Evropsku uniju, a premijer Marković se nada da će se okončanjem Bregzita otvoriti  veći prostor za naše evropske prijtelje da se okrenu Crnoj Gori.  Ni jedan ni drugi, nažalost, neće da priznaju da vlast koju oni predvode nije sposobna da se obračuna sa kriminalom i korupcijom, na koju ukazuju i svi evropski zvaničnici. Tragično je da ni poslije više godina poglavlja 23 i 24 nijesu ni blizu završetka, kao što je još pogubnije da umjesto reforme pravosuđa imamo partijsku reformu”, naveo je Milićević u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Afere poput Koverte i dodjele stanova, ističe, govore u prilog tome da nemamo ni vladavinu prava, niti neophodne reforme. 

"Valjda je konačno jasno da njima ni Evropa, niti bilo šta drugo, nije cilj. Njihov cilj je samo opstajanje na vlasti, uz stvaranje novih podjela u ionako podijeljenoj državi. Socijalistička narodna partija Crne Gore čvrsto vjeruje da evropski put nema alternativu, jer nam jedino on može donijeti bolji poslovni ambijent, veća strana ulaganja, a samim tim i bolje plate i veći standard.  Za početak, mi u opoziciji imamo zadatak da svi do jednoga doprinesemo da se vlast u Crnoj Gori promijeni i da građanima donesemo neki novi, bolji život. Na taj način poslaćemo i Evropi poruku da Crna Gora može i više i bolje.endi prioriteta u radu Vlade Crne Gore“, zaključuje Milićević.