„LAVOVI“ puni elana i samopouzdanja dočekuju dvomeč sa BiH

Muška seniorska reprezentacija odigraće dva kontrolna duela protiv Bosne i Hercegovine u sklopu EHF sedmice. Tim povodom „lavovi“ su se danas okupili u Podgorici...

Objavljeno: 22. 10. 2019 - 13:44
FOTO: Ana POPOVIC/Rukometasi CG

Nacionalni tim do kraja dana putuje u Tivat, gdje se u petak od 19 sati u dvorani „Župa“ igra prvi duel protiv BiH, koja je takođe, učesnik predstojećeg prvenstva Evrope. Drugi duel istih rivala u subotu u 17 sati u Sportskom centru „Lovćen“ na Cetinju.

Selektor Zoran Roganović se raduje novom druženju sa igračima i očekuje intenzivan rad...

- Radujem se novom druženju i radu sa igračima, siguran sam da ćemo ove nedjelje uživati i posvetiti se ozbiljnom radu jer malo smo skratili ovu sedmicu, tako da će biti jako intenzivno... Krivo mi je što zbog povrede sa nama nijesu tu naš najbolji strijelac Miloš Vujović (povredu vuče od juna od duela sa Farskim Ostrvima i ostao je u klubu) i jedan od najboljih mladih bekova Branko Vujović (na treningu je izvrnuo zglob i već 6 nedjelja traje njegov oporavak tako da je i on osto u klubu)... To je jedna stvar koja me malo brine jer bih volio da na okupljanju u decembru da svi budu zdravi i pravi jer je to najbitnije – kazao je Roganović.

rukometasipres2

Selektor „lavova“ želi da maksimalno iskoristi predstojeći pripremni period i dodaje da je angažovao i kondicionog trenera iz Švedske koji će obaviti lagana testiranja.

- Pošto u decembru i januarau nećemo imati puno vremena za pripreme, doveli smo kondicionog trenera iz Švedske koji će obaviti lagana testiranja i igrači će dobiti individualni program koji će odraditi u svojim klubovima da bi bili spremni za nastupajuće Evropsko prvenstvo. Prezadovoljan sam formom igrača, mislim da sve ovo što doživljavamo sa reprezentacijom jako puno utiče na njih i njihovu klupsku igru i prateći ih od starta nove sezone vidim da igraju na jako visokom nivou i to me baš raduje i siguran sam da to ima veze s ovim što smo napravili do sada kao i sa onim što nas čeka... Svako je ozbiljno shvatio izazove koji su pred nama i to igra svih reprezentativaca u njihovim klubovima i pokazuje - kazao je Roganović i dodao:

- Nakon 8 godina igramo u prijestonici, iznenadio sam se da od tada nijesmo bili na Cetinju, to je lijep gest i zahvaljujemo se CT prije svega na organizaciji priprema koje smo imali u junu mjesecu, dosta igrača je iz tog grada i sigurno da će biti lijepo svima nama, njima a i publici iz CG koja će napraviti atmosferu kao i uvijek i da ćemo uživati te večeri... zaključio je selektor „lavova“.

rukometasipres1

Golman Nebojša Simić naglašava da su igrači puni elana, samopouzdanja, i spremni da svim silama napadnu grupu i da izbore prolaz u drugu fazu EP.

- I mene kao i selektora raduju ove pripreme, zadnja generalna proba pred Evropsko prvenstvo. Ove godine sistem takmičenja je pomjeren zbog Olimpijade, tako da EP počinje dosta ranije a neke lige se igraju kasno, kao što ja npr. imam posljednju utakmicu 29. decembra i tek 30. mogu da se priključim pripremama.... Ovo je jedini period kada ćemo imati vremena da popravimo neke stvari koje trebaju da se poprave... Kada odigramo sa Bosnom dvije kvalitetne utakmice vidjećemo - to je jako neugodna ekipa koja se kvalifikovala na EP... Naša grupa je na šampionatu „balkanska grupa“ i dobro je odigrati sa balkanskom ekipom trening utakmice i mislim da je Bosna idealni kandidat da se spremimo za našu takmičarsku grupu...  Nadam se kao i selektor da ćemo se svi zdravi okupiti pred EP jer mislim da je to jedina stvar koja može da nas zaustavi – puni smo elana, samopouzdanja, spremni smo da svim silama napadnemo tu grupu i da izborimo prolaz u drugu fazu... - naglasio je Simić.

rukometasipres3

Pivot Nemanja Grbović kazao je da je atmosfera u ekipi vrhunska.

- Mnogo volimo da smo zajedno, naša atmosfera je vrhunska i svi smo dobri drugovi družimo se kako na terenu, tako i van njega... Pripreme će nam svima dobro doći da se malo bolje uigramo, jer neće biti dovoljno vremena zbog klupskih obaveza pojedinaca... Nadam se da je selektor pripremio dobru strategiju, a mi ćemo kako najbolje znamo uzvratiti na terenu - poentirao je Grbović.  

SELEKTOR O MILJANU VUJOVIĆU

Selektor našeg nacionalnog tima Zoran Roganović potvrdio je da će mladi golman Miljan Vujović definitivno braniti za Sloveniju.

- S njim nijesmo razgovarali još od prošle godine kada je jednostavno rekao da neće da igra za nas, već će da prihvati ponudu Slovenije... Ne želim nekog da  ubjeđujem da je bolje igrati za svoju zemlju, nego za nekog drugog, tako da je ostalo na tome i od tada nijesam bio u kontaktu sa njim... - poentirao je Roganović.