Stigao je Golf 8

Na Internetu su osvanule prve zvanične fotografije nove generacije Volkswagenovog i evropskog bestselera.

Objavljeno: 24. 10. 2019 - 22:42

Jedan od najvažnijih modela u istoriji "Volkswagena" dočekao je svoju 8. generaciju, tokom 45 godina koliko je prisutan na tržištu.

Njemački auto-gigant drži se oprobane formule koja mu donosi rezultate već nekoliko decenija, a Golfu obezbjeđuje lidersku poziciju u Evropi – nastavlja se trend evolutivnog dizajna tog automobila uz pogonsko-mehaničku modernizaciju i primenu najnovijih tehnoloških rješenja.

Fotografije koje su se pojavile na Internetu neposredno uoči svjetske premijere Golfa 8 ne otkrivaju mnogo više od onoga što smo već vidjeli na "špijunskim" fotografijama.

(foto: VW Promo) (foto: VW Promo)
Spoljašnjost automobila je modernija, sa više zakrivljenih linija u odnosu na prethodnika, tanjim i izduženijim farovima, te većim otvorima za vazduh na braniku, što sve zajedno novom Golfu daje dinamičniji izgled.

Posmatrano sa boka, Golf 8 ne razlikuje se previše od "sedmice", dok je zadnji dio stilski unaprijeđen, sa stop svjetlima čiji je oblik usklađen sa najnovijom generacijom VW modela.

(foto: VW Promo) (foto: VW Promo)
Sve u svemu, može se reći da je dizajn spoljašnjosti očekivan – zdaržan je prepoznatljiv "golfovski" izgled uz neophodnu dozu modernizacije.

Na prvim fotografijama, pored regularne verzije, prikazani su hibridni Golf GTE i Golf R Line sa atraktivnijim stilskim rešenjima.