Što se desi kada novi iPhone potopite u vodu?

Novinari sajta "Cnet" odlučili su da saznaju što se zaista desi kada ispustite novi iPhone u vodu, a ovo su njihovi utisci.

Objavljeno: 25. 10. 2019 - 12:00

iPhone 11 i 11 Pro nijesu u potpunosti otporni na vodu, ali su dovoljno zaštićeni da izdrže polivanje kafom ili utapanje u bazen.

Ali koliko vode ovi telefoni zaista mogu da podnesu?

Sudeći po Appleu, iPhone 11 ima IP68 rejting, što znači da je otporan na vodu do dubine od 2 metra i može da izdrži 30 minuta potopljen.

Skuplji iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max takođe imaju IP68 podešavanje, ali mogu da idu dublje - 4 metra i da izdrže 30 minuta pod vodom.

Ipak, kakvo je stanje u realnom svijetu?

Dubina od 4 metra

Nakon 30 minuta, i malo sušenja, ekrani na iPhone 11 i iphone 11 Pro su radili i nije bilo znakova magljenja objektiva kamere.

Svi dugmići i zvučnici su radili. iPhone 11 je zvučao malo lošije, dok je Pro verzija imala određene distorzije u zvuku.

Dubina od 8 metara

Nakon 30 minuta oba ekrana su radila, kamere su pravile fotografije bez ikakvih tragova zamagljenja i zvučnici su puštali muziku.

Doduše, iPhone 11 je imao mekši zvuk nego iPhone 11 Pro.

Dubina od 12 metara

Nakon 30 minuta oba telefona su bila u odličnom stanju nakon inspekcije. Međutim, zvučnici su bili prigušeni na oba modela.

Nakono ovog testa, oba telefona su oprana običnom vodom, osušena suvom krpom i ostavljena ugašena 72 sata.

Kada su ponovo upaljeni, ponašali su se kao da su upravo izvađeni iz kutije bez ikavih vidljivh problema ili oštećenja.

Jedina stvar koja je pretrpjela malu štetu bili su zvučnici koji više nijesu puštali oštar zuvk na maksimalnoj jačini.