ŽESTOKA BORBA: Masvidal "istukao" Dijaza, doktor prekinuo borbu (VIDEO)

Na UFC-u 244 održanom rano jutros po našem vremenu osvajač BMF pojasa (Badest Motherfu*cker) je Horhe Masvidal koji je u sjajnoj borbi slavio protiv gangstera sa “zapadne obale” Nejta Dijaza (Nate Diaz) nakon što je doktor prekinuo borbu početkom četvrte runde zbog velike posjekotine iznad oka Dijaza.

Objavljeno: 03. 11. 2019 - 11:38

Borba je počela tačno onako kako su svi fanovi borilačkih sportova to i željeli, žestoko. 

Prva runda protekla je u potpunoj dominaciji Masvidala, koji je u nekoliko navrata opasno uzdrmao Dijaza, a i poslao ga na pod sredinom prve runde. Tu je uslijedio žestoki “ground and pound”, ali je sve to muški primio Dijaz.

U drugoj rundi vidjeli smo i ono po čemu je Dijaz poznat u borilačkom svijetu. Sjajan boks, eskviaža, te nekoliko dobrih udaraca je zadao Masvidalu, koji je i pored toga žestoko i agresivno išao prema naprijed.

Pred kraj druge runde ponovo je uzdrmao Dijaza i zasluženo osvojio i drugu rundu. U trećoj rundi smo gledali možda i najbolje od borca sa “zapadne obale”, koji je žestoko pogodio Masvidala i raskrvario ga ispod oka, što nije predstavljalo neki veliki problem za “Gambreada”.

Nakon završetka treće runde, na intervenciju ljekara, sudija Den Miraljota je prekinuo borbu zbog duboke posjekotine, ali i na nezadovoljstvo oba borca.

Nakon meča, obojica su sa velikim uvažavanjem govorili, te su i insistirali na što bržem revanšu.

Masvidal je između ostalog kazao da je Dijaz “pravi pitbul”, koji ima njegovo vječno poštovanje.

- Nijesam želio da se borba završi na ovakav način. Volim kad moje protivnike iznesu iz oktagona, ali šta je tu je – kazao je Masvidal.

Dijaz je takođe naglasio da želi što prije da zaliječi posjekotinu iznad oka i da uslijedi revanš.

U ostalim borbama programa na UFC-u vrijedi istaknuti i pobjedu Darena Tila nad Kelvinom Gastelumumom u srednjoj kategoriji.

Stiven Tompson je savladao Visentea Lukea.

Vrijedi takođe istaknuti i veliku pobjedu Korija Andersona koji je spektakularno slavio protiv jedne od najvećih nada u poluteškoj kategoriji Džonija Volkera prekidom u prvoj rundi.