Nisu sve djevojčice princeze

Djevojčice, slagali su te. Toliko su ti puta rekli da voliš tufinice i da djevojčice nose haljine, da ti se sada čini da je to jedino pravo, ali slagali su te. Slagali su te kad su ti rekli da su sve djevojčice princeze. Nisu sve djevojčice princeze, jer neke možda ne žele da budu.

Objavljeno: 07. 11. 2019 - 07:00

Kad si se rodila neki su možda bili razočarani jer treba da kupe roze balone, ali su ih ipak kupili. Jer rozi su za djevojčice. Ti voliš roze boju, sve djevojčice vole roze boju. Ali slagali su te, ti voliš roze jer su te učili da je voliš, a ima tako puno boja, i sve su za djevojčice.

Djevojčice lagali su te kad su ti rekli da je Snežana bajka za djevojčice, sve su bajke za djevojčice. Ako ti uopšte voliš bajke? Ne moraš da ih voliš. Možda ti se ne dopada priča o spasonosnom princu. Možeš sama da se spaseš, ako ti je spas uopšte potreban. Djevojčice, vjerovatno su slagali i kad su rekli da ti treba spas i da ti treba princ. Jer nisu sve djevojčice princeze, jer ne žele sve djevojčice da budu princeze.

Djevojčice, ti nisi princeza po rođenju, ti možeš biti princeza ako želiš, možeš biti i sve drugo, ali ne moraš biti princeza jer si djevojčica. Ne moraš da voliš lutke ma koliko ih dobila na poklon. Ako te veseli, možeš, ali ne moraš jer su ti tako rekli.

Djevojčice, htjeli su da ti daju kompliment kad su ti rekli da si lijepa kao princeza. Htjeli su i da te povrijede kad su rekli da se prenemažeš kao princeza. Ko je uopšte ta princeza i šta ona ima s tobom?

Podvalili su ti cijelu bajku koja nije tvoja, sve te dijademe, haljine i prinčeve. Slagali su te kad su ti rekli da si lijepa kao princeza, lijepa si kao ti. Ti si neko, nisi princeza. Ti si ti, nisi princeza. Ti si iz svog svijeta, nisi iz bajke.

Djevojčice, slagali su te puno puta. Došla si na svijet koji laže svoje djevojčice, šta moraju i šta je za njih, šta djevojčice vole i koga treba da vole. Puno puta su te slagali i podvalili su ti ulogu princeze

Djevojčice, čeka te još tako puno puteva, ali staze ne moraju biti već utabane. Ne postoji putokaz do bajke i recept kako postati princeza. Postojiš. ti, svoja, na svom putu, ma koliko se on razlikovao od tuđe ideje o tebi. I važno je da nikada ne zaboraviš da to što ne želiš da budeš princeza, ne znači da nisi djevojčica. Možeš slobodno da voliš druge boje, jer ih ima tako puno, i sve su boje za djevojčice.