Ko je najbogatiji stanovnik Monaka?

Iako spada među najmanje zemlje na svijetu, prema kriterijumu finansijska imovina po stanovniku (2,1 milion dolara) spada u najbogatije.

Objavljeno: 08. 11. 2019 - 09:52

Tatjana Santo Domingo, članica kraljevske porodice i nasljednica i unuka bogatog vlasnika pivare, raspolaže neto bogatstvom od ij “Biznis insajderu”, ona je sedmog oktobra 2019. bila najbogatija državljanka Monaka.

Tatjana Santo Domingo ima relativno zaštićen privatan život za člana jedne od najelitnijih kraljevskih porodica na svijetu. Poznata i kao Tatjana Kaziragi, rođena je 24. novembra 1983. u Njujorku, a rasla je u Ženevi. Živjela je u Parizu, Rio de Žaneiru i Londonu, 2010. se odrekla američkog državljanstva, a pretpostavlja se da je tada uzela državljanstvo Monaka.

Njen deda Hulio Mario Santo Domingo bio je drugi čovjek po bogatstvu u Kolumbiji 2011, ali je iste godine umro. Bivši vlasnik “Bavarije”, jedne od najvećih pivara u Južnoj Americi, prodao je kompaniju u zamjenu za 15 odsto udjela u akcionarskom društvu SABMiller, poslije čega se cijela porodica Santo Domingo ekstremno obogatila.

Neto-vrijednost njegovog bogatstva iznosila je 8,4 milijardi dolara. Imao je nekretnine u Njujorku i Parizu, kao i privatno ostrvo na karipskoj obali Kolumbije. Poslije njegove smrti, šestinu njegovog ogromnog bogatstva naslijedila je Tatjana.

Tatjana je pohađala elitni internat u Švajcarskoj, Institut Le Roze, jedan od najskupljih na sviketu. Godišnja školarina iznosi 130.000 dolara. To je najstarija škola u Švajcarskoj, a jedna od zgrada u kampusu sagrađena je u 14. k.

Diplomirala je 2005. vizuelnu komunikaciju sa fokusom na fotografiji na Odsjeku za likovnu umetnost 2005. Američkog univerzitetu u Londonu. Možda najpoznatija je kao član kraljevske porodice. Udata je za Andreu Kaziragija, sestrića vladara kneza Alberta, sina Karoline od Monaka i unuka Grejs Keli.