Đukanović: Prelazna vlada, pa produžetak rada Odbora

Demokratski front (DF) će podržati produženje roka za izborne reforme do 31. decembra, pod uslovom da se prethodno donese odluka o formiranju prelazne vlade, poručio je predsjednik kluba poslanika tog političkog saveza, Milutin Đukanović.

Objavljeno: 08. 11. 2019 - 16:56

„DF će glasati za odluku kojom se produžava mandat radnoj grupi, ali tražimo prethodno da donesemo odluku kojom se odmah formira prelazna vlada u skladu sa Sporazumom koji su potpisali opozicioni poslanici, a da se potom donese odluka o produžetku rada ovoj grupi“, istakao je Đukanović.

Kako je naveo, ako se prihvati njihov predlog, onda bi DF bio dio tog dogovora, a u suprotnom još jednom pozivaju opoziciju da napusti Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

„Nadamo se da neki u opoziciji nijesu zaboravili da su im DF i ostali u opoziciji najbliži“, navodi se u izjavi Đukanovića.

Prema njegovim riječima, jedino što bi rušilo tu činjenicu je da eventualno postoji tajni dogovor između Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokrata od ljetos - da nema tehničke vlade.

„A ako nema tajnog dogovora DPS i Demokrata, i preuzetih obaveza Demokrata prema DPS-u, onda ih pozivamo da napuste radnu grupu i idu sa nama na proteste“, poručio je Đukanović.