Komisija: Magistarski rad Alekse Bečića nije autentičan

Komisija Ekonomskog fakulteta dostavila je Senatu izvještaj o magistarskom radu lidera Demokarata Alekse Bečića i utvrdila da rad nije autentičan, saznaje Pobjeda.

Objavljeno: 11. 11. 2019 - 14:20

Sjednica Senata počela je u 14 sati, a razmatranje izvještaja Komisije o magistarskom radu Alekse Bečiča je peta tačka dnevnog reda.

Komisija Ekonomskog fakulteta na prošloj sjednici Senata nije dostavila konačan izvještaj je li Bečić plagirao rad ili nije, već su tada kazali da je imenovan treći član komisije, te da će na idućoj sjednici imati dokument.

Priča o autentičnosti magistarskog rada lidera Demokrata Alekse Bečića pokrenuta je 20. aprila prošle godina, kada je nevladina organizacija Centar za akademski integritet predstavila pilot istraživanje koje je, pored ostalog, pokazalo da njegov rad (koristeći softver „turnitin“) ima 44 odsto poklapanja sa drugim radovima. Bečić je u više navrata demantovao tvrdnje ove NVO, navodeći da se radi o političkoj kampanji.

Istovremeno, dnevnik Vijesti je javio da magistarski rad Bečića nije autentičan 21,4 ali da predsjednik Demokrata, kako tvrde "neće izgubiti diplomu".