Slijedi novi kišni talas, preduzeti mjere zbog rizika od poplava

Direktorat za vanredne situacije apelovao je na građane da preduzmu neophodne mjere i radnje, kako bi se umanjio rizik od eventualnih poplava, imajući u vidu da se narednih dana očekuje novi kišni talas sa umjerenim do obilnim količinama padavina.

Objavljeno: 12. 11. 2019 - 16:10
Ilustracija

Kako su naveli, Direktorat i ostali subjekti u sistemu zaštite i spašavanja su i dalje u pripravnosti i prate razvoj situacije na terenu i spremni su da svim raspoloživim ljudskim i materijalno-tehničkim kapacitetima odgovore na eventualnu novu situaciju.

„Danas je vodostaj rijeka u opadanju, dok je nivo Skadarskog jezera u blagom porastu, ali za sada bez većih opasnosti za materijalna dobra i objekte na tom području“, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su od nadležnih iz Albanije dobili informaciju da za sada nema ispuštanja voda iz hidroelektrana na rijeci Drim.

„Predstavnici CEDIS-a su osposobili elektro-distributivnu mrežu, tako da je područje Broćanca u opštini Nikšić danas sa urednim napajanjem električnom energijom“, zaključuje se u saopštenju.