Dječak donio pištolj kod škole i pokazivao ga djeci

Četrnaestogodišnji L.L. iz Pljevalja u petak je, u blizini osnovne škole, donio đedov pištolj kako bi ga pokazao vršnjacima, prenosi Pv Informer.

Objavljeno: 12. 11. 2019 - 21:17

L.L. (14) učenik jedne od osnovnih škola u Pljevljima, u naselju Moćevac u blizini osnovne škole “Salko Aljković” donio je u petak djedov pištolj kako bi ga pokazao vršnjacima.

Srećom neko od prolaznika je primjetio u dječakovim rukama pištolj i oduzeo mu ga, te obavjestio Upravu policije. Dječak je pobjegao ali su pripadnici policije poslije obavljenih istražnih radnji angažovanjem svih kapaciteta centra policije Pljevlja, pronašli dječaka, obavili razgovor sa roditeljima i utvrdili da je dječak od đeda, koji ima skoro 90 godina i jako je slabog vida, otuđio oružje.

Utvrđeno je da je oružje ranije registrovano, ali za koje u skladu sa zakonom nije produžena dozvola za držanje tog oružja. 

Pištolj je srećom bio prazan. Poslije obavljenih policijskih istražnih radnji slučaj je predat nadležnom Tužilaštvu i protiv maloljetnog L.L (14) će biti pokrenut krivični postupak.

Iz Centra bezbjednosti Pljevlja se zahvaljuju odgovornom građaninu na savjesnom postupku i istovremeno ukazuju da se o ovakvim slučajevima mora pričati, a ne gurati pod tepih i intervenisati samo onda kad se dogode tragični slučajevi.