Šakira na ivici ludila zbog depresije

Zgodna 42-godišnja kolumbijska muzička zvijezda Šakira, duži vremenski period bila je odsutna iz javnosti i to sve zbog bolesti.

Objavljeno: 12. 11. 2019 - 20:42

Naime, prije nekoliko dana u intervjuu za „The Guardian“ vrckava pjevačica otkrila da je prolazila kroz veoma težak životni period, pomirivši se čak i sa činjenicom da više nikad neće zapjevati.

Osim što su joj glasne žice krvarile, pjevačica je imala poteškoće i da govori.

 Uvijek sam bila svesna da će se u mom životu desiti stvari koje ću morati izgubiti, kao na primjer nešto u vezi jlepote, mladosti, ali nikada nisam pomislila da će me glas napustiti. Moj glas je moj identitet. Za mene je bilo nepodnošljivo da ne pjevam. Takvo stanje odvelo me je u depresiju, bilo je dana kada nisam mogla ustati iz kreveta – rekla je Šakira.

Šakira koja u Barseloni živi sa suprugom Žerarom i sinovima Milanom i Sašom, ne krije da je zbog depresije i bolesti ispaštao i njen porodični život.

Naime, u proteklom periodu spekulisalo se i da je poznati par pred razvodom, međutim ovi navodi ispostavili su se skroz netačni. Ono što je jedino tačno u cijeloj ovoj priči je da je Šakira uspela da se izdigne kao Feniks iz pepela te sa jakom voljom i ambicijjama, nastavila da liječi glasne žice, budući da je sa njima, kako smo gore naveli, imala jakih poteškoća.

Za napore je, kaže bila nagrađena,glas joj se vratio bez medicinske intervencije koju su doktori predlagali i koje je ona kategorično odbila prigrlivši alternativnu metodu liječenja.

– To je bilo svojevrsno religiozno iskustvo za mene.

U februaru naredne godine svijet će imati priliku čuti kako se Šakirin glas oporavio, jer će zajedno s Džej Lo bit zvezda šoua na poluvremenu Super Bowla.