Gradi se kružni u centru Tuzi

Izgradnja kružnog toka kod Katoličke crkve u Tuzima počeće krajem ovog mjeseca. Na ovoj raskrsnici razdvajaju se put ka Božaju, ka Matagužima ka Hotima i ulice u centru naselja.

Objavljeno: 13. 11. 2019 - 07:08

Opština Tuzi prijavila je radove kod Ministarstva održivog razvoja i turizma i čekaju 15 dana da odgovore nakon čega počinju radovi.

“Što se tiče dokumentacije i svih saglasnosti sve je riješeno. Posao je na tenderu dobila firma Vukotić trejd. Sa njima smo imali sastanak i sve je dogovoreno oko početka radova. Razgovarali smo i o tome da će dio ulice morati biti zatvoren za saobraćaj dok traju radovi, ali ćemo građanima obezbijediti alternativne prilaze. Nećemo zatvarati glavni put nego neku od sporednih ulica”, navodi Ljeka Ivezaj, sekretar za planiranje i uređenje prostora Opštine Tuzi.

Kako Ivezaj kaže vjerovatno će biti otvoren parking kod Doma zdravlja što će predstavljati neku alternativu.

“Sve to mora da sačeka skicu koju mi šalju na odobrenje na ćemo znati detalje i na vrijeme informisati građane o promjeni režima saobraćaja u centru”, rekao je Ivezaj.

Ljeka Ivezaj je istakao da će kružni tok zadovoljavati sve standarde gradnje takvog objekta.

“Ovo je tranzitni put na smo morali misliti i o tome da nesmetano mogu da saobraćaju kamioni i teretnjaci. Projekat je radio Civil inžinjering, a dobijena je i saglasnost od Uprave za saobraćaj. Vrijednost investicije je preko 300.000 eura samo za kružni tok koji će se finansirati iz budžeta Glavnog grada”, navodi Ljeka Ivezaj.