Knežević: Zvanična Crna Gora protiv svake inicijative iz Beogarda

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević ocijenio je u saopštenju za medije da je u državnom vrhu, kako je kazao, „uobičajena konfuzija“ kada je riječ o pristupu Crne Gore „malom Šengenu“.

Objavljeno: 13. 11. 2019 - 17:12

„Nakon što je predsjednik Francuske Emanuel Makron jasno poručio da je proširenje EU mrtav proces, da se NATO nalazi na samrti, djelovi zvanične Crne Gore još snažnije srljaju u stupidnim floskulama o nekakvom liderstvu u regionu“, kazao je Knežević.

On je naveo da bi režimska Crna Gora pristupila regionalnoj inicijativi da su je predložili Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti.

„Nemam dilemu da bi režimska Crna Gora glavačke uletjela u nju. Zato me i ne čudi što jedino Priština i Podgorica “mali Šengen” proglašavaju za projekat Velike Srbije. Kao što me i ne čudi što Vlada Crne Gore ne predlaže nikakvu alternativu za ozbiljne geopolitičke promjene koje potresaju svijet. Naprotiv, ponašamo se kao da svi čekaju kakav će globalni potez povući crnogorsko rukovodstvo“, istakao je predsjednik DNP-a.

Knežević ja kazao da je izvjesno kako će zvanična Crna Gora biti protiv svake inicijative koja bude dolazila iz Beograda, iako, prema njegovim riječima „većinski narod smatra neophodnim svaki vid povezivanja sa Srbijom“.

„Ono u šta sam siguran jeste da je Crnoj Gori sigurno bilo ponuđeno da bude dio “malog Šengena” , ali da  provincijalna svijest i naglašeni kompleksi koče i svaki nagovještaj napretka. Tako se sad nalazimo u situaciji da nas više ne čeka ne samo EU, već i balkanske države koje prihvataju nove geopolitičke okolnosti“, zaključio je.