U Vladi nemaju non paper, CGO tvrdi da potvrdjuje da reforme stagniraju

Crnogorska vlada nije još dobila Radni dokument EK o stanju u poglavljima 23 i 24, takozvani non paper,  i očekuju da im bude dostavljen u narednih nekoliko dana, saopšteno je Portalu Analitika iz Vlade.

Objavljeno: 14. 11. 2019 - 13:59

Kako nam je rečeno, prema njihovim informacijama, još uvijek nije usvojen finalna verzija Radnog dokumenta EK o stanju u poglavljima 23 i 24. Prema ranijim informacijama, taj dokument je trebalo da Vladi bude dostavljen danas.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) saopštio je danas da Radni dokument EK o stanju u poglavljima 23 i 24 potvrđuje njihove navode da Crna Gora u ovim oblastima stagnira, a u nekim dijelovima bilježi i regresiju.

Direktorka CGO Daliborka Uljarević tvrdi da je Evropska komisija u tom dokumentu ukazala na stanje u pravosuđu, medijima i borbi protiv korupcije – na sukob interesa pojedinih članova Sudskog savjeta, treći mandat predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, reizbor predsjednika sudova koji su već imali dva mandata, dodjelu stanova po povlašćenim uslovima, selektivnost pristupa ASK.

Kako tvrdi, EK konstatuje i da rezultati provjera funkcionera uključujući nezakonita bogaćenja, promjene imovine i porijeklo imovine, ostaju nedostatni , na nezakonite smjene nezakonite smjene u RTCG.