Veljović pozdravio rezultate koje postiže policija na sportskim takmičenjima

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas primio službenika Sektora specijalne policije Sašu Vujoševića koji je na Svjetskim policijskim igrama „International police sports union", održanim u Milanu krajem septembra osvojio drugo mjesto u praktičnom  streljaštvu i srebrnu medalju.

Objavljeno: 14. 11. 2019 - 15:31

Sastanku je prisustvovao i pomoćnik direktora za Sektor specijalne policije Zoran Tomčić a iz čijeg sastava dolazi najveći broj službenika sa ostvarenim sportskim rezultatima.

Vujošević se duži niz godina bavi praktičnim i preciznim streljaštvom – pištolj velikog kalibra i u ovoj disciplini je ostvario niz značajnih uspjeha, preko 200 osvojenih medalja i pehara, kako na domaćim, tako i na inostranim takmičenjima.

Direktor Veljović je pohvalio radne i sportske rezultate Vujoševića: „Cjelokupni rezultati koje postiže Saša Vujošević najbolja je afirmacija Uprave policije i kvalitetna prezentacija naše službe i države.“ – kazao je direktor Uprave policije, a podrška mendžementa neće izostati kada je u pitanju praktikovanje i usavršavanje sportskih vještina – istakao je Veljović na sastanku.

policija-1

Zbog primjenljivosti praktičnog streljaštva u sistemu vatrene obuke pripadnika, Saša Vujošević je svoja iskustva i znanja sticana na mnogim takmičenjima, kao i u procesu pripreme za takmičenja, prenosio na ostale pripadnike Sektora specijalne policije, tokom izvođenja različitih tipova borbenih gađanja.

Podjećamo da su na ovom prestižnom takmičenju u Italiji učestvovala još četiri službenika, tri iz Sektora Specijalne policije i službenik iz Sektora granične policije, u disciplinama džudo, džiu – džic i trčanju na 10km. Službenik SSP Marko Gušić je u džudou takmičenju u kategoriji „-73kg" osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju. Pripadnica SSP Tamara Đurđevac u džudo takmičenju u kategoriji „-63kg", osvojila je 5. mjesto.  Pripadnik SSP Dejan Vukčević u džiu-džicu, „Ne-waza" (borba u parteru), u apsulutnoj kategoriji osvojio je 3. mjesto i bronzanu medalju dok je službeni Sektora granične policije Dragoljub Koprivica u trčanju na 10 kilometar u konkurenciji od 80 takmičara, osvojio je 24. mjesto.