Aprcović uputio pismo podrške gradonačelniku Venecije

Djelovi Venecije su potpuno potopljeni usljed najveće plime koja je pogodila ovaj italijanski grad u poslednjih 50 godina, a tim povodom predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović uputio je pismo podrške gradonačelniku Luigi Brugnaru.

Objavljeno: 14. 11. 2019 - 15:51

,,Sa žaljenjem sam primio vijest o elementarnoj nepogodi koja je pogodila Veneciju i tom prilikom nanijela nenadoknadiv gubitak ljudskog života i neprocjenjivu štetu materijalnim dobrima vašeg grada. Tim povodom, molim Vas da u ime građana Kotora i u moje ime, primite izraze dubokog saosjećanja zbog nastalog stanja, a porodici nastradalog prenesete iskreno saučešće građana Kotora.

Vjekovna tradicionalna veza Kotora i Venecije predstavlja temelj znatnog dijela nasljeđa i identiteta našeg grada. Venecija je ostavila duboki kulturološki pečat u Kotoru koji je prepoznatljiv i u današnje vrijeme. Ove kuturološke i istorijske veze ogledaju se u materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, a posebno u duhu i kulturi življenja našeg naroda. Zbog toga, Kotor naročito saosjeća s Venecijom i svim njenim stanovnicima zbog razornih poplava koje su zadesile vaš grad. Kada nas veže zajednička istorija, onda je neminovno i svaka nevolja zajednička.

Stoga vam, u ovim u teškim momentima, upućujemo iskrenu solidarnost i prijateljsku podršku iz Kotora, uz uvjerenje da će snaga duha i volje stanovništva i rukovodilaca službi istrajati, u nadi za što skoriju stabilizaciju vremenskih nepogoda i vraćanje života vaših sugrađana i gostiju u redovne tokove.

Gospodine gradonačelniče molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i prijateljske pozdrave'', stoji u pismu.