Policajac pucao u vazduh, okliznuo se i pogodio migranta

Na nepristupačnom terenu u blizini Tuhobića u Gorskom kotaru policajac je naletio na grupu od oko 15 migranata. Opalio je hitac u vazduh kako bi u pomoć pozvao kolege. Zatim se sapleo i pod još nerazjašnjenim okolnostima pogodio migranta.

Objavljeno: 17. 11. 2019 - 21:22

Kako saznaje 24sata.hr, policajac koji se sapleo je ranjenom migrantu pomogao. Kad je stigao njegov kolega, obojica su ranjenog migranta na rukama nosili više od tri kilometra do vozila Hitne pomoći koje nije moglo bliže da dođe. Hitna je migranta odvezla u KBC Rijeka, gdje su ga operisali.

- Pacijent je operisan jer je zadobio prostrijelne rane u predjelu grudnog koša i stomaka - kažu u KBC-a Rijeka, gdje se i dalje bore za njegov život.  

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako je migrant ranjen dok je s ostalim migrantima pokušavao da dođe do Slovenije.

- Policajci su sprečavali prelazak grupe koja je najvjerovatnije željela da se domogne Slovenije. Nadležno Županijsko državno tužilaštvo će sprovesti uviđaj - rekao je Božinović.

Dolaskom zime, migranti koji su smještani u kampovima u Bosni i Hercegovini pokušavaju da se domognu zapadne Evrope. Ilegalno prelaze granicu s Hrvatskom i prolaze do Slovenije rutom kroz Gorski kotar. Stanovnici tog dijela Hrvatske kažu da ih često viđaju i da ih nije strah.

- Ima vam ovdje puno migranata, stalno tuda prolaze. Viđamo ih po vikendicama. Stalno su tu po šumi, i oni i vojska. Nije nas strah, samo ne možemo ići u šumu. Oni njih pokupe, a oni se vraćaju. Jedan dečko je šest puta pokušavao da pređe granicu, a oni bi ga svaki put uhvatili i vratili- kaže jedna gospođa.