Promjena u Direktoratu za odnose sa vjerskim zajednicama: Latić umjesto Filipović

Vlada Crne Gore imenovala je na prošloj sjednici doktora pravnih nauka Ismeta Latića za privremenog šefa Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama.

Objavljeno: 18. 11. 2019 - 11:01

„Za v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, određuje se Ismet Latić, diplomirani ekonomista i doktor pravnih nauka, do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci“, navodi se u vladinom dokumentu.

Ranijoj generalnoj direktorici Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama, Žani Filipović, je istekao mandat.

U pitanju je ključna funkcija, odnosno Direktorat koji će implementirati dugo najavljivani zakon o vjerskim zajednicama, koji se još nalazi u vladinoj proceduri.

Latić je funkcioner DPS-a. Diplomirao je na Fakultetu za kriminalistku, kriminologiju i sigurnost Univerziteta u Sarajevu na odsjeku za Nacionalnu sigurnost 2006. godine.

Od juna 2014. godine zapošljen je kao savjetnik predsjednika opštine Petnjica. Osnivač je i član Upravnog odbora Mreže opštinskih projekt menadžera Crne Gore.
Osmislio je kreirao i implementirao nekoliko unikatnih projekata kao što je brendiranje i zaštita bihorskog ćilima kao kulturnog dobra Crne Gore i projekat valorizacije arheološkog parka "Torine i Pećina grad".