Talačka drama u Beogradu: Naoružani policajac prijeti sa balkona

U naselju Vojvode Vlahović na Voždovcu u Beogradu, muškarac za koga se sumnja da je naoružan, zatvorio se u stambenu zgradu. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o policajcu B. S. koji kod sebe ima službeni pištolj.

Objavljeno: 18. 11. 2019 - 13:30

Ispred zgrade se nalaze mnogobrojne policijske ekipe, ali su tu i Hitna pomoć i vatrogasci. Takođe, na teren je odmah poslat i pregovarački tim MUP-a Srbije kako bi stupio u kontakt sa naoružanim čovjekom, a na parkingu ispred stambenog objekta primjećena je i specijalna policijska jedinica.

Naoružani muškarac je izašao skoro potpuno nag na terasu, a onda skočio na susjednu, za to vrijeme prijeteći okupljenim novinarima da će pucati na njih. Nedugo zatim, policija je sve okupljene udaljila stotinak metara dalje, iz bezbjednosnih razloga.

vozdovac1

Ubrzo je policija dodatno udaljila okupljene jer je muškarac ponovo sa terase prijetio da će da otvori vatru. Muškarac je tokom boravka na terasi razgovarao sa pregovaračkim timom MUP.

Tokom pregovora, muškarac je sa terase bacio opasač i pištolj, ali razgovori i dalje traju zbog sumnje da u stanu ima još oružja.

- Dobili smo poziv i naše ekipe su na terenu. Prema prvim informacijama radi se o psihijatrijskom slučaju - iz Hitne pomoći.

vozdovac4

Stanari zgrade tvrde da su primjetili da se nešto dešava kada su vidjeli da supruga trči bosa po zgradi.

- Ona je jutros prvo istrčala iz stana i počela je da vrišti. Ljudi su tek tada reagovali - ispričala je jedna od komšinica.

Skoro svi stanari ove četvorospratne zgrade su odmah evakuisani, a novinarima i komšijama ne dozvoljava se da priđu ni parkingu ispred objekta.

"Pripadnici Pregovaračkog tima Ministarstva unutrašnjih poslova angažovani su na rješavanju situacije u beogradskom naselju Braće Jerković, gdje se jedan policijski službenik, nakon svađe sa suprugom, zaključao u stanu. Supruga i sin su nakon svađe izašli iz stana, a pripadnici Pregovaračkog tima trenutno pokušavaju da uspostave kontakt sa četrdesetdvogodišnjim muškarcem. Na licu mjesta se, mimo pripadnika policije, nalaze i vatrogasci-spasioci i Hitna pomoć", saopštili su iz MUP-a Srbije.