Drago mi je što mladi ljudi plivanje prepoznaju kao važan sport

Ministar sporta i mladih Nikola Janović posjetio je danas plivačku sekciju Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice.
Tom prilikom Janović je istakao da ga raduje što je ova škola prepoznala značaj plivanja kao sporta i uvrstila ga kao svoju vannastavnu aktivnost.

Objavljeno: 18. 11. 2019 - 14:01

„Predstavlja mi zadovoljstvo što sam danas na času plivačke sekcije i što imam priliku da upoznam sve ove mlade ljude koji su prepoznali plivanje kao važan sport za njihov dalji razvoj. Posebno bih pohvalio napore njihovih profesora da svoja znanja prenesu na đake na što kvalitetniji način kako bi što lakše savladali zahtjevne plivačke tehnike. Ovo je sport koji je jako značajan kako za pravilan rast i razvoj tako i za očuvanje zdravlja mladih ljudi.“

Direktorica Zoja Bojanić Lalović koja je takođe prisustvovala času plivačke sekcije kao i profesori Marko Rajković, Miroslav Radulović, Aleksandar Gošović i Marko Garčević zahvalili su se ministru Janoviću na posjeti i istakli da ih njegova podrška dodatno motiviše da nastave da svoja znanja iz plivanja prenose na svoje učenike.

Podsjetićemo da je ministar Janović prije nekoliko mjeseci i sam bio promoter navedenog sporta i njegove značajne uloge kroz učenje Momira Delića i njegovih sestara plivanju zajedno sa Đorđem Stojovićem koji je svog druga Momira spasio iz rijeke Zete.