Uhapšene tri osobe osumnjičene za dilovanje droge

Podgorička policija je, u cilju sprječavanja ulične prodaje opojnih droga uhapsila četiri osobe.

Objavljeno: 18. 11. 2019 - 15:20

Pronađeno i oduzeto je oko 1,5 kg marihuane, 17 grama heroina, predmeti namjenjeni za konzumiranje opojnih droga, detonatorsku kapislu, municiju i okvir pištolja.

Uhapšen je J.L. (29) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Kod njega je pretresom pronađeno i oduzeto 17 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin.

''Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi V.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, predmete za koje se sumnja da su bili namjenjeni konzumiranju opojne droge, devet komada municije različitog kalibra, detonatorsku kapislu i okvir od pištolja. V.K. je lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga''- navedeno je u saopštenju policije.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se V.K. bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge marihuana, koju je kasnije prepakivao u manja pakovanja i stavljao u tzv. ulični promet.

Osim toga, policija je pretresla prostorije koje koristi D.I. (20) kojom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 1,3 kg marihuane i dvije digitalne vage. On je uhapšen slobode zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.