Masovno napuštanje SNP-a kreće od Kotora?

Više desetina članova Socijalističke narodne partije napustiće članstvo u nekada najjačoj opozicionoj partiji, nezadovoljno jer se odustalo od izvornih ideja SNP, a posebno sadašnjim položajem partije na političkoj sceni Crne Gore, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.

Objavljeno: 19. 11. 2019 - 06:23

Članove SNP-a iz Kotora dodatno iritiraju nastupi Opštinskog odbora ove partije, a naročito jučerašnji kada su osnivači partije optuženi za nenamjensko trošenje novca. Sa ogorčenjem su reagovali na ovo saopštenje pa se očekuje da će među onima koji napuštaju partiju biti 90 odsto članova starog Opštinskog odbora SNP Kotor.

“Ovih dana će biti objelodanjeno napuštanje partije velikog broja članova. U prvom navratu će ih biti nekoliko desetina, a uskoro će ih biti još”, kaže sagovornik DN koji je želio da ostane anoniman.

Osim Kotora, masovno napuštanje Socijalističke narodne partije je najavljeno i u Mojkovcu, Nikšiću, Pljevljima, Bijelom Polju, Baru, Beranama i Herceg Novog, a naš sagovornik očekuje ovaj trend i u ostalim gradovima Crne Gore.

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca član Glavnog odbora SNP Radoman Gogić podnio je ostavku na sve funkcije u partiji i vratio člansku kartu.

Gogić je poručio i da “vraćanjem partijske knjižice napušta SNP, ali ideja kojoj sam posvetio više od dvije decenije života ostaje i dalje moja ideja vodilja”.

“Do kraja života boriću se za istinu i pravdu, uvjeren da je i ovaj moj čin dio te borbe”, saopštio je Gogić partijskim kolegama.

Ističe da “kao neko ko je stvarao SNP, bio potpredsjednik SNP-a, poslanik u Skupštini Crne Gore i savezni poslanik, predsjednik Opštine Pljevlja od 1998. do 2006. godine i dugogodišnji predsjednik pljevaljskog SNP, ne mogu da se pomirim sa poništavanjem izvornih ideja na kojima je nastala partija, kojoj sam dao srce, dušu i više od 20 godina života”.
Samo nekoliko dana, nakon Gogića, troje dosadašnjih odbornika SNP u Skupštini opštine Kotor, zvanično su obavijestili rukovodstvo lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te partije i da više nisu Klub odbornika SNP.

“Iz tih razloga obavještavamo vas, da će naš Klub odbornika u daljem periodu, u radu SO Kotor biti konstituisan pod nazivom Klub odbornika “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović” shodno nazivu izborne liste sa kojom smo učestvovali na izborima i sa koje smo izabrani”, stoji u dopisu koji su rukovodstvu SO Kotor poslali odbornici Milorad Vukšić, Mićo Dobriša i Aleksandra Sindik.

U ostavkama na članstvo u SNP koje su Vukšić, Dobriša i Sindik, zajedno sa osnivačem te partije i nosiocem njene liste na posljednjim lokalnim izborima Brankom Ivanovičem uputili predsjedniku SNP Vladimiru Jokoviću, stoji da mu njih četvoro vraćaju članske karte partije koju su osnovali i da formiranjem novog Kluba pod nazivom “Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović”, SNP više nema odbornike u SO Kotor.