Volkov u Sloveniji: Razmjena iskustava iz oblasti ljudskih resursa

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Republike Slovenije.

Objavljeno: 19. 11. 2019 - 14:17

Volkov se sastao sa v.d. generalnog direktora Direktorata za odbrambenu politiku, Urošem Zorkom, savjetnikom ministra odbrane Boštajnom Šeficem i v.d. generalnog direktora Direktorata za odbrambene poslove Boštajnom Pavlinom.

Tom prilikom Volkov je upoznao domaćine sa politikama Ministarstva odbrane iz domena ljudskih resursa, kao i budućim pravcima razvoja u toj oblasti.

img-3725

Sagovornici su razmijenili iskustva o izazovima po pitanju regrutacije i zadržavanja kadra, sa posebnim osvrtom na demografska kretanja i njihov uticaj.

Na sastanku je bilo riječi i o projektima koji su namijenjeni omladinskoj populaciji, kao i o proširenju saradnje u toj oblasti.

img-3727

U tom smislu, sagovornici su dogovorili učešće slovenačkih srednjoškolaca na Ljetnjem vojnom kampu za mlade u Crnoj Gori.

Volkov je istakao zadovoljstvo što će Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore ugostiti učenike koji će okusiti vojnički život na njima primjeren način, ali i nadu da će ponijeti lijepa iskustva iz Crne Gore.

Kazao je da je saradnja po tom pitanju samo jedna u nizu potvrda odličnih bilateralnih odnosa između zemalja.