Haos na koncertu Dženana Lončarevića, sin bivšeg funkcionera pretukao dva muškarca

Milošu Ećimu, sinu bivšeg zamjenika načelnika Centra državne bezbednosti Republike Srpske Ljubana Ećima, određen je jednomjesečni pritvor zbog toga što je pretukao dvojicu muškaraca u banjalučkom restoranu „Stara Ada“.

Objavljeno: 19. 11. 2019 - 14:10

Obračun se desio u noći između petka i subote, a pritvor mu je odredio Osnovni sud Banjaluka.

Ećim je već dugo poznat banjalučkoj policiji po nasilničkom ponašanju i tučama, a iza sebe ima i pravosnažnih presuda.

Izvor blizak istrazi ispričao nam je da Ećim ostao iza rešetaka zbog sumnje da je pretukao Darka Bilića (38) i Igora Čegara (31) iz Banjaluke.

U Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka rekli su, ne navodeći imena oštećenih, da je do sukoba došlo u noći između petka i subote oko tri sata iza ponoći.

– Ećim se nalazio u društvu još četiri osobe, te je on nakon verbalnog sukoba nanio teške povrede Čegaru, te tjelesnu povredu Biliću. Čegar je zbog zadobijenih povreda smješten u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci – pojasnili su u Tužilaštvu.

Naš izvor je rekao da je do obračuna u ovom poznatom banjalučkom restoranu došlo tokom koncerta poznatog pjevača Dženana Lončarevića.

– U petak uveče lokal je bio pun, a među gostima je bilo mnogo poznatih banjalučkih funkcionera i političara. Pred sam kraj radnog vremena došlo je do žestoke svađe između Ećima i njegove ekipe s jedne, te Čegara i Bilića s druge strane – istakao je naš izvor.

Prema njegovim rečima, oni su se kratko svađali, a najveći sukob je bio između Bilića i Ećima. Zatim je došlo i do naguravanja između njih.

– Sve je to trajalo kratko, a ubrzo su počele da „lete šake“ na sve strane. U tom trenutku je nastao haos, tu je tukao ko je koga stigao. Čula se lomljavina flaša i čaša, pucali su stolovi i stolice – kaže njihov sagovornik.

On ističe da je moguće da su dva mladića povrijeđena nakon što ih je neko udario flašom ili čašom.

– U ovoj tuči najdeblji kraj je izvukao Čegar. On je zadobio rasekotinu dužine oko 10 centimetara iznad obrve, te frakturu čeone kosti. Zbog ovih povreda zadržan je na liječenju u UKC Republike Srpske. Njegov prijatelj Bilić je takođe prošao s više lakših povreda, a zadobio je i posjekotinu dužine oko pet centimtera ispod oka – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Sa Ećimom su u društvu bili Bojan L, Bojan B, Nemanja Z. i Nebojša K, svi iz Banjaluke.

Naš izvor otkriva da ovo nije prvi put ove godine da policija privodi Ećima upravo zbog tuče.

On je uhapšen i sredinom marta, kada je zajedno s društvom pretukao mladiće u jednom kafiću u centru Banjaluke.

Sa Ećimom u društvu su bili i neki od prijatelja, kao i ovaj put kad se tukao u „Staroj Adi“,, piše Srpskainfo.

Izvještaj i protiv Miloševih prijatelja

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da su preduzeli niz mjera, te identifikovali i uhapsili i ostale osobe koje su učestvovale u tuči.

– Radi se o osobama B.L, B.B, N.Z. i N.P, a protiv njih će biti podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela “učestvovanje u tuči” – rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.