Policajac nije platio kaznu protjeranom albanskom državljaninu

Policija je demantovala da je policajac platio kaznu albanskom državljaninu zbog isticanja albanske zastave.

Objavljeno: 19. 11. 2019 - 20:51

"Netačno je da je policijski službenik platio dio novčane kazne koja je izrečena za I. D. zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, a koji je počinio na način što je istakao zastavu Republike Albanije, već je razmjenio leke za eure kako bi ovo lice platilo izrečenu kaznu", saopšteno je iz Uprave policije (UP) povodom izjave I. D. državljanina Republike Albanije da mu je navodno jedan policajac platio dio novčane kazne koja mu je izrečena zbog počinjenog prekršaja.

"Dva policajca su vršila obezbjeđenje I. D. u Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje Bar. Suđenje je završeno u 22 časa i licu je izrečena novčana kazna u iznosu od 300 eura", navodi se u saopštenju.

Iz UP su istakli da je albanski državljanin plaćao dvije trećine kazne, u iznosu od 200 eura i 30 eura na ime sudskih troškova. On je, kako su kazali, kod sebe posjedovao 180 eura i dio novca u nacionalnoj valuti Republike Albanije, lekama.

"I. D. je zamolio jednog od policijskih službenika da mu razmjeni leke u eure kako bi platio izrečenu kaznu, što je on i učinio i na taj način nadomjestio nedostatak novčanih sredstava ovom licu", pojasnili su iz UP.

Takođe, naglasili su da je nakon prikupljenih obavještenja o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji se, kako navode, izjasnio da u radnjama policijskog službenika nema elemenata bića krivičnog djela.

"Spisi predmeta su upućeni Etičkom odboru na ocjenu i mišljenje da li je u radnjama policijskog službenika bilo elemenata povrede Kodeksa policijske etike", zaključuje se u saopštenju.