Hrvatska: Vojnim helikopterom prevozili švercera oružjem

Damir Krstičević, Hrvatski ministar odbrane izvinio se građanima u ime cijele Hrvatske vojske zbog trojice pilota koji su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja.

Objavljeno: 21. 11. 2019 - 12:20

Podsjetimo, piloti Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva iz vojne baze u Zemuniku su vojnim helikopterom prevozili švercera oružja preobučenog u pilotsku uniformu.

Ovu skandalaznu informaciju objavio je Dnevnik Nove tv i to u danu kada je u Hrvatskoj počeo prvi dan Izbornog kongresa Evropske narodne partije (EPP), kojem su prisustvovali najviši žvanici evropskih država i EU.

Trojica pilota su sada pod istragom civilne i vojne policije, a Krstičević, uz izvinjenje kaže da to nijesu vrijednosti, kako je naveo, "pobjedničke Hrvatske vojske".

"Hrvatski vojnik puno je puta dokazao svoje vrijednosti i sposobnosti", rekao je Krstičević za zagrebačku N1 tv.

"Ovo nije Hrvatska vojska, ovo su izolovani slučajevi. Hrvatska vojska će pobjediti ovu situaciju i ovakve ljude ćemo istjerati iz sistema", rekao je Krstičević, koji je osnovao Komisiju koja će, kako se navodi, analizirati ovu situaciju i predložiti mjere za "obračun" s ovakvim situacijama.

"Žao mi je, izvinjenje svima", poručio je Krstičević.

A na pitanje kako je reagovao na ovaj slučaj, Krstičević je rekao da su hrvatski piloti "sjajni dečki", što su, kako je rekao pokazali i u domovinskom ratu.

"Bićemo čvrsti u sankcioniranju ovog slučaja. Kazna mora biti na nivou", rekao je ministar.