Vučić: Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjem obavještajnih službi

Suočeni smo sa ofanzivnim djelovanjima obavještajnih službi, kaže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost.

Objavljeno: 21. 11. 2019 - 21:23

Sjednica savjeta za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao Vučić, počela je danas u 18 sati.

Vučić je sjednicu zakazao povodom moguće obavještajne afere, čiji su akteri ruski obavještajac i navodno jedan srpski bezbjednjak, a nakon sjednice Savjeta biće poznato više detalja o ovom slučaju čiju pozadinu, po nalogu predsjednika, istražuju srpske bezbjednosne službe.

"Rade sa dva cilja. Jedno je prikupljanje obavještajnih podataka da bi uticali na promjenu politike Srbije, a drugo je sagledavanje moći i kapaciteta Srbije, kako bi smanjili djelovanje Srbije. U skladu sa tim mi smo mjere naše kontraobavještajne zaštite ojačali posljednjih godina. Najviše u interesu naše vojske. Koriste bolje i veće mjere zaštite od obavještajnih djelovanja" rekao je Vučić.

"Naše obavještajne službe su došle do saznanja da će se u Zemunu negdje oko 18 sati, potpukovnik srpske vojske Z.K. sastati sa potpukovnikom ruske federacije Kleban, ali objavljeni snimak nije napravila naša služba", dodao je on.

Sjednici u zgradi predsjedništva Srbije prisustvovali su ministarka pravde Nela Kuburović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba, premijerka Srbije Ana Brnabić i mnogi drugi.