Demokrate: Šehović naredio da se da otkaz supruzi predsjednika OO Demokrata u Bijelom Polju

Supruga predsjednika Opštinskog odbora Demokrata u Bijelom Polju Marka Ljujića, je kako tvrde u toj partiji, dobila otkaz u vrtiću po, kako ističu, direktnom nalogu ministra Šehovića. Ljujić je, kako je saopšteno, profesorica engleskog jezika.

Objavljeno: 02. 12. 2019 - 10:55

”Ministar Damir Šehovic je kontaktirao novu direktoricu vrtića, Gocu Knežević, i jednostavno naredio da se Ljujićevoj supruzi uruči otkaz, te da se nakon toga raspiše konkurs, a umjesto nje zaposli snaha Džemala Ljuškovića, bivšeg predsjednika Skupštine Opštine Bijelo Polje i visokog funkcionera DPS-a”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Marko Ljujić je, kako ističu, primjer kako mlad čovjek, diplomirani ekonomista na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, koji nije “partijski podoban”ne može naći posao u struci.

Demokrate ističu i da su Ljujić, njegova supruga i jednogodišnja ćerkica, živjeli samo od jedne plate.

“Bez te plate su juče ostali zahvaljujući ministru Šehoviću”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Kažu da je Crna Gora jedina država u kojoj direktore obrazovnih ustanova imenuje direktno ministar prosvete, umjesto da to rade Upravni odbori tih ustanova.

“To je skandalozno upravo iz razloga što se na taj način obrazovne ustanove pretvaraju u partijske jedinice na čijim čelima se nalaze partijski kadrovi koji ne primaju i optuštaju radnike na osnovu znanja, stručnosti i kompetentnosti, već na bazi volje Socijaldemokrata i njihovog ministra Damira Šehovića”, navodi se u saopštenju Demokrata.