Bizarno: Harden zakucao, sudije mu "otele" koš (VIDEO)

Džejms Harden je u meču protiv San Antonio Sparsa ubacio 50 poena u noći između utorka i srijede. Dva od tih 50 poena nijesu bila iz zakucavanja za koje u Roketsima kažu da je promijenilo tok meča.

Objavljeno: 04. 12. 2019 - 11:57

Harden je sredinom četvrte četvrtine presjekao napad Sparsa, a Hjuston je vodio 102:89. "Brada" je krenuo u kontru, zakucao u obruč i lopta je, povučena mrežicom, napravila odozdo pun krug i opet se popela na cilindar.

Sudije su to previdjele, ocjenile kao promašaj, a kako se niko sa klupe Raketa nije pobunio i u roku od trideset sekundi tražio pregledanje snimka, ništa se nije promijenilo. Sudija Džejms Kejpers objasnio je da se klupa Roketsa za to vrijeme raspravljala sa sudijama tražeći objašnjenje. 

 

Odluka je ostala na snazi. Sudije su kasnije priznale grešku i rekle da je koš trebalo da važi, ali je ovako čist koš procijenjen kao promašaj u jednoj od bizarnijih scena sa NBA parketa.

"Mi smo poslije toga samo posustali, a oni su dobili samopouzdanje", objasnio je Harden poslije utakmice.

Sparsi su do kraja preokrenuli tok utakmice i kroz dva produžetka pobijedili sa 135:133. Istina, bek Hjuston Roketsa je imao užasne procente šuta iz igre (11/38), ali bi oni kudikamo bili bolji da je to zakucavanje priznato.

Uz Hardena je Rasel Vestbruk imao 19 poena i po deset skokova i asistencija u tripl-dablu, ali je i on promašio 23 od 30 upućenih šuteva ka košu. Na drugoj strani su dobro odigrali Luni Voker Džunior sa 28 poena i Demar Derozan sa 23.