Španija u posljednjoj sekundi nanijela prvi poraz Crnoj Gori

Rukometašice Crne Gore poražene su od Španije 27:26 u posljednjem kolu prve faze takmičenja na Svjetskom prvenstvu. Lavice u Glavnu rundu prenose 2 boda, Španija maksimalna 4.

Objavljeno: 06. 12. 2019 - 08:35

Vodile su naše 23:19 u 47. minutu, ali Španija pravi seriju 7:0 za preokret. Crna Gora je bila bez gola 11 minuta. Uspjeli smo da 30 sekundi prije kraja izjednačimo, ali su Španjolke u posljednjoj sekundi postigle gol za pobjedu.

Crnogorska selekcija upisala je prvi poraz, nakon serije od četiri uzastopna trijumfa i u Glavnu rundu prenijeće dva boda.

Crnogorske rukometašice povoljnijeg rezultata u duelu za prvo mjesto u grupi koštala je slabija igra u napadu i 15 minuta bez datog gola sredinom drugog poluvremena, tokom koje je Španija napravila seriju od 7:0 i ponovo došla do vođstva.

Crna Gora je povela na startu 2:0, dok je u petom minutu bilo 4:1.

Uslijedila je serija od 5:0 španskih rukometašica za vođstvo od 6:4 u 10, dok je razlika u 18. minutu iznosila četiri pogotka (11:7).

Izabranice selektora Pera Johansona do poluvremena uspjele su da izjednače (14:14), a u 35. minutu ponovo da povedu (16:15).

U 38. razlika je, poslije serije 3:0, iznosila tri (19:16), su 43. minutu, nakon sedmerca Jovanke Radičević, četiri gola (23:19).

Crna Gora je imala i napad za vođstvo od pet pogodaka, ali ga nije realizovala.

Pad u igri rivala, Španija je iskoristila i sa sedam uzastopnih golova napravila potpuni preokret za vođstvo od 26:23 u 56. minutu.

Crnogorske rukometašice sa tri pogotka ponovo su došle do izjednačenja i na korak od boda.

Španija je imala posljednji napad, koji je Barbosa uspjela da realizuje i omogući svojoj reprezentaciji da u Glavnu rundiu prenese četiri boda.

Barbosa i Nerea Penja postigle su po šest, dok je gol manje dodala Mireja Gonzalez.

U crnoporskoj selekciji, na čijem se golu posebno istakla Marija Rajčić, najefikasnija je bila Jovanka Radičević sa sedam, dok su po četiri gola postigle Mlena Rajčić i Jelena Despotović.

Crna Gora će u Glavnoj rundi igrati u grupi sa Rusijom, Švedskom i Japanom.

Prvi rival crnogorskim rukometašicama, u nedjelju, biće Japan.