Katnić o Šoškiću: Odgovaram za postupke tužilaca SDT-a; Bećirović može podnijeti prijavu protiv mene

Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, kazao je danas, komentarišući incident iz tržnog centra Delta siti u Podgorici, kojem je prisustvovao viši tužilac Miloš Šoškić, da je odgovoran za postupke tužilaca Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Objavljeno: 06. 12. 2019 - 13:25
Foto: Portal Analitika

„Ako bi neko počinio krivično djelo, bezrezervno bi pokrenuli postupak. Svačije postupke ispitujemo i ako je neko počinio krivično djelo, mi ćemo reagovati. Sve ostalo zbog korektnosti ne mogu saopstiti“, rekao je Katnić na konferenciji za novinare Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Podsjetimo, u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici juče su saslušani novinar Dana, Vladimir Otašević i Mladen Mijatović, tjelohranitelj biznismena Zorana Bećirovića, koji su bili akteri incidenta koji se dogodio prekjuče u šoping molu Delta siti.

Dan piše da je Mijatović udario Otaševića, psovao ga i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca, Miloša Šoškića, kako kupuju mobilni telefon.

O Bećirovićevim optužbama: „Svako može podnijeti krivičnu prijavu“

Odgovarajući na Bećirovićeve optužbe, da ga progoni kako bi vodio privatne ratove, Katnić je kazao da SDT postupa u skladu sa Ustavom i zakonima.

„Ako bi bilo ko postupao suprotno – a tako i ja – učinio bi krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Svako može podnijeti krivičnu prijavu i tužilaštvo bi regovalo. Sličnih krivičnih prijava je bilo i ti predmeti se zbog nepristrasnosti dostavljaju Vrhovnom državnom tužilaštvu. Do sada niko nije dokazao da je glavni specijalni tužilac učinio tako nešto. Ali, suprotno tome, svako će biti procesuiran ako postoji osnovana sumnja da je počinio neko krivično djelo“, poručio je Katnić.