Policija saslušala trenera zbog poruka maloljetnici, biće pokrenut prekršajni postupak

Crnogorska policija saopštila je danas da su saslušali trenera RK "Mornar 7" iz Bara M.D. nakon što je porodica maloljetnice prijavila da ju je seksualno uznemiravao putem SMS poruka.

Objavljeno: 06. 12. 2019 - 17:13

Policija je u odgovorima za Portal Analitika navela da će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

„Barska policija je 22. novembra dobila na postupanje prijavu iz Centra bezbjednosti Podgorica radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Službenici Centra bezbjednost Bar su isti dan u službenim prostorijama prikupili obavještenja od M.D. na okolnosti prijave koja je protiv njega podnijeta.O svemu je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji se izjasnio da u radnjam M.D. nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.Barska policija je 26. novembra Sudu za prekršaje Budva – Odjeljenje u Baru podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupa zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru“, navodi se u današnjim odgovorima.

Porodica prijavila seksualno uznemiravanje maloljetnice, policija ne reaguje

Tužilaštvo povodom prijave za seksualno uznemiravanje: U postupanju trenera nema elemenata krivičnog djela