Želim pobjedu za povratak u vrh!

Crnogorski bokser Predrag Radošević boksovaće sjutra u njemačkom Helmenu protiv Isama Asabova.

Objavljeno: 06. 12. 2019 - 18:04

Meč protiv turskog borca, koji nastupa pod njemačkom zastavom, označice i povratak u ring za najboljeg crnogorskog sportistu poslije  tačno pola godine ,nakon što je u borbi sa Njemcem Džameom Saidijem, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, propustio priliku da ujedini evropske titule u verzijama WBO i IBF . 

Danas je obavljeno i zvanično mjerenje, a oba borca bila su prilićno optimistična.

- Želim pobjedu za povratak u vrh. Svjestan sam da je ovo za mene meč u kojem imam dva puta ili da se povučem ili da se pobjedom vratim u vrh. Dobro sam trenirao u Bokserskom klubu Podgorica, kod trenera Dragan Đuze Đuričkovića, kojem dugujem veliku zahvalnost, baš kao i Zlatku Malikoviću, koji je i uvijek bio zadužen za moju pripremu - kazao je Radošević.

Crnogorski profesionalni bokser  je do sada na profesionalnom ringu imao 36 borbi, ostvario je 33 pobjede i tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, poražen je oba puta u mečevima za titulu, od Feliksa Šturma i Lijama Smita, u njemačkom Hemelnu već je nastupao i to protiv Ronija Gabela za WBO titulu. 

- Nijesam imao mnogo informacija o protivniku, ali je jasna moja želja da se nakon poraza od Saidija vratim na pravi put. Vrlo sam motivisan i vjerujem u sebe - kazao je Radošević.

Ukoliko Radošević savlada Asabova, već u junu na Trgu nezavisnosti, Peđa bi imao novi meč, gdje bi u novom bokserskom spektaklu tražio priliku za povratak u svjetski vrh.

Ali, Asabov takođe vjeruje da bi nakon ovog meča mogao napraviti bitan skok na rejting listi.

- Boksujem na domaćem terenu, očekujem dobru podršku, a nadam se da mogu do pobjede. Potpuno sam spreman, željan da u ringu pokažem svoje kvalitete, tako da očekujem izuzetan meč - rekao je nakon zvaničnog mjerenja Asabov.