DPS: Verbalno nasilje i primitivizam, glavna politička načela DF-a

Demokratska partija socijalista (DPS) najoštrije osuđuje ponašanje Andrije Mandića demonstirano kroz prijetnje i uvrede koje je uputio poslaniku Luiđu Škrelji, saopšteno je iz te partije.

Objavljeno: 06. 12. 2019 - 18:56

Podsjetimo, Mandić je tokom skupštinske rasprave prije dva dana poručio Škrelji da će mu “prebiti i tu drugu nogu”, a sjutradan kazao da neće da se izvini.

"Nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a. Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida", saopštio je DPS.

Takav diskurs, kako su kazali, pokazuje da kod Demokratskog fronta nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90-ih godina koja za posljedicu ima radikalni nacionalizam i sukobe.

"Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine", navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su pozvali nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava poslanika DPS-a Luiđa Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini.