Iznenađujuća odluka da se gazele zamijene bel helikopterima

Odluka Ministarstva odbrane da zamijeni helikoptere gazel“ helikopterima bel 505, pomalo je iznenađujuća jer je u dugoročnom planu odbrane ovog resora predviđeno da se četiri ,,gazele“ zadrže u naoružanju, kazao je vojni analitičar Aleksandar Radić.

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 07:53

Iz resora odbrane najavili su za sledeću godinu nabavku četiri višenamjenska helikoptera ,,bel 505 džet rendžer X“.

Iz Ministarstva odbrane kazali su Pobjedi da će se ovim helikopterima zamijeniti postojeću flotu koju uglavnom čine helikopteri tipa ,,gazella“.

“U okviru modernizacije vojske, planirano je opremanje Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore novim, lakim helikopterima ,,bel 505“, kojima će se zamijeniti postojeći helikopteri tipa „gazela“. Imajući u vidu pozitivno iskustvo sa ,,bel“ helikopterima, kao i činjenicu da je zbog starosti potrebno zamijeniti „gazele“ helikoptere, prepoznali smo model 505 kao optimalno rješenje za Vojsku Crne Gore”, kazali su iz Ministarstva odbrane.

Za Radića, ovakva odluka je iznenađenje.

“Odluka da se zamijene helikopteri ,,gazela“ pomalo je iznenađujuća jer je prošle godine u planskim dokumentima za razvoj Vojske Crne Gore definisano da će u periodu do 2028. da se zadrže u naoružanju četiri ,,gazele“ sa modernizovanom avionikom i završenim pregledom C2 – produžetkom resursa za 12 godina. Decembra prošle godine pokrenuta je procedura za prodaju viška od 13 ,,gazela“ koliko se nalazi u imovini VCG. Nabavkom tri ,,bela 412“ riješen je problem nedostatka veće mašine kakvu Vojska nije imala, a koja može da se koristi za prevoz ljudi i materijala, traganje i spasavanje, gašenje požara itd”, rekao je Radić za Pobjedu.

Prema dugoročnom planu razvoja odbrane, kaže Radić, u ,,gazele“ se trebalo ulagati u modernizaciju i održavanje, ali odluka je, kako navodi, očigledno promijenjena u korist zamjene sa potpuno novim mašinama.

“Tehnika će biti unificirana proizvodima ,,bel“ – nakon modela 412 nabaviće se laki model 505 koji kao i ,,gazela“ ima pet sjedišta računajući pilotsko”, objasnio je Radić.

Dodaje da se radi o novoj letilici, namijenjenoj prije svega za civilne potrebe, policijske i ostale snage bezbjednosti.

“Model 505 je vrlo ekonomičan za dugu i intenzivnu eksploataciju, ali nema odlike ,,gazele“ kao što su brzina i snaga jer ona je projektovana primarno za vojnu službu”, rekao je Radić.

Iz Ministarstva odbrane nijesu mogli da kažu koja će biti cijena kupljenih letilica niti kako će se one finansirati – iz budžeta ili iz kreditnih aranžmana.

“U ovom trenutku isuviše je rano govoriti o cijeni novih ,,bel 505“ helikoptera, kao i o dinamici isporuke istih. U narednom periodu preduzeće se dalji koraci oko nabavke helikoptera tipa ,,bel 505“ o čemu će javnost biti blagovremeno informisana”, kazali su iz Ministarstva.

Radić međutim navodi da se cijene ovih letilica kreću od million do 1,3 miliona dolara.

“Cijena ,,bela 505“ je orijentaciono od preko milion do 1,3 miliona dolara zavisno od izabrane avionike i dodatnih uređaja. Plaćanje može biti interesantna tema jer su ,,belovi 412“ plaćeni tj. plaćaju se kroz kredit Canadian Commercial Co”, zaključio je Radić.

Crna Gora bi nabavkom ,,bel 505“ postala prvi vojni korisnik ovog tipa helikoptera koji je prvi put prikazan kao ,,bel SLS“(Short Light Single) na izložbi naoružanja u Buržeu 2013, a prvi let obavljen je 10. novembra 2014. godine.

Serijska proizvodnja započeta je 2016. godine do avgusta ove godine isporučeno je tačno 200 helikoptera.