Teško ranjen u kafanskoj tuči u Tuzima

Albanski državljanin Pjetar Memaj (56) uhapšen je zbog sumnje da je prekjuče u Tuzima nožem ranio sunarodnika Rama Belaja (54).

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 08:12

Prema nezvaničnim saznanjima Dana, njih dvojica su se posvađala u jednoj kafani u centru Tuzi. Potom je došlo i do fizičkog sukoba, pri čemu je Memaj potegao nož i nanio teške tjelesne povrede Belaju.

Prema podacima iz policije, Belaj je zadobio teške tjelesne povrede opasne no život. On je odmah nakon incidenta hitno prevezen u Klinički centar Crne Gore, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć i njegovo stanje je sada stabilno.

Policija je odmah izašla na mjesto incidenta, a tokom uviđaja je pronađen i nož kojim je Memaj ranio Belaja. O događaju je obaviješteno i Više državno tužilaštvo u Podgorici. Ubrzo je uhapšen i Memaj, kojem se na teret stavlja krivično djelo ubistvo u pokušaju. On je saslušan u tužilaštvu, a nakon toga i pred sudijom za istrage Višeg suda u Podgorici, koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, nakon čega je sproveden u istražni zatvor.

Tokom jučerašnjeg dana došlo je do fizičkog sukoba i u jednom ugostiteljskom objektu u Ulici 3. martu Podgorici. U tuči je učestvovalo više osoba, a prema nezvaničnim podacima, i tu je došlo do potezanja noža. Srećom, niko nije povrijeđen nožem, a usled zadobijenih udaraca nekoliko osoba je zadobilo lakše tjelesne povrede.

Svi učesnici incidenta su privedeni i tužilaštvo će se izjasniti da li je riječ o krivičnom djelu ili prekršaju.