U japanskom gradu Fukuoka prenoćište u hotelu plaćate samo dolar, uz jedan uslov

Kad je 27-godišnji Tecuja Inue počeo da vodi hotel Asahi Ryokan u japanskom gradu Fukuoka, koji je naslijedio od svoje bake, pitao se kako može popraviti poslovanje u njemu.

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 09:49

Inue je došao do ideje da iskoristi internet kako bi došao do novih klijenata, ali i nove vrste prihoda.

Sad gosti Asahi Ryokan hotela plaćaju prenoćište samo jedan dolar, ali pod jednim uslovom: da vaš kompletan boravak u sobi ovog hotela bude snimljen i objavljen na internetu. Na ovaj način, Inue je privukao pažnju, a ljudi željni nečeg novog su prihvatili igru.

Ipak postoje ograničenja u načinu rada live streaminga. Inue je objasnio novinaru CNN Travela da se snima samo video zapis bez tona i zvuka kako bi gosti imali određenu dozu privatnosti. Takođe, gosti mogu isključiti svjetlo kad završe s dnevnim aktivnostima, a kamera u kupatilu nema.

"Ovo je veoma stari ryokan i nalazi se na jeftinijoj strani grada- zbog toga mi je trebalo nešto novo, neka dodatna vrijednost o kojoj će svi pričati. Osim toga, mladi danas ne brinu toliko o privatnosti", kazao je Inue.

Do sada je četvoro gostiju prihvatilo ovu ponudu. Iako sobe od dolar ne mogu doprinijeti njegovoj zaradi on se nada da će njegov YouTube kanal, koji se zove One Dollar Hotel, a koji je do sada prešao hiljadu pretplatnika, uskoro skupiti 4.000 sati pregleda pa će na njemu moći postavljati oglase i unovčavati ga.

Takođe, na zidovima hotela postoje znakovi koji podsjećaju goste da se snimaju kako bi bili što interesantniji gostima.

Osim prilike da hiljade stranaca gledaju vaš boravak u Fukuoki, ne zaboravite da je CNN stavio Fukuoku kao jednu od obaveznih destinacija koje biste trebali posjetiti.