Medojević: Crna Gora je u dubokoj državnoj krizi

Crna Gora se nalazi u dubokoj političkoj i državnoj krizi koja je posljedica sistemskih, institucionalnih, izbornih neregularnosti, političke korupcije, pritisaka, ucjena i zloupotreba državnih službi i resursa, kazao je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 14:47

Medojević je na IDU forumu u Vašingtonu podsjetio da Demokratski front predlaže da se formira tehnička Vlada.

Cilj je, kako dodaje Medojević da se omoguće prvi fer i slobodni izbori, čije će rezultate svi prihvatiti, a koji bi se održali na svim nivoima i 2020 godini.

“Imajući u vidu da Milo Đukanović i DPS ne pokazuju namjeru niti političku volju da otvore sveobuhvatni politički dijalog o rješenju državne krize već nastavljaju sa represijom protiv DF i neistomišljenika, cijenimo da je neophodan hitan i konstruktivan pritisak međunarodne zajednice, a posebno EU u cilju stvaranja uslova za mirno i političko rješenje krize”, naveo je Medojević..

Zato je pozvao sestrinske stranke, članice ECR i IDU da iskoriste svoj politički uticaj u nacionalnim Parlamentima, vladama svojih zemalja, Evropskom parlamentu i iskažu solidarnost sa DF.

“Da pozovu režim Đukanovića da odmah prestane sa progonom opozicije i svojih političkih neistomišljenika i otvori politički dijalog sa opozicijom o rešenju krize političkog sistema u zemlji. PzP cijeni da i sve članice EU i NATO imaju odgovornost za sprečavanje eskalacije krize i moguću destabilizaciju zemlje koja ima namjeru da bude dio evroatlantskih integracija, zbog progona i represije prema opoziciji”, zaključio je Medojević.