Vuksanović Stanković čestitala novoizabranom rukovodstvu njemačkog SPD-a

Povodom izbora Norberta Walter-Borjans-a i Saskie Esken za liderski tandem Socijaldemokratske Partije Njemačke (SPD) predsjednikca Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković uputila je čestitku.

Objavljeno: 08. 12. 2019 - 15:11

“Socijaldemokratska partija Crne Gore već decenijama drži do bliskog partnerstva koje ima sa Socijaldemokratskom partijom Njemačke. To dugogodišnje partnertstvo zasnivamo na zajedničkim vrijednostima posebno pravne države, jednakosti svih građana pred zakonom i države socijalne pravde”, navodi Vuksanović Stanković.

SPD Njemačke je, ističe ona, oduvijek bila pouzdan partner u nastojanjima da Crna Gora demokratizuje crnogorsko društvo i učini ga spremnim za članstvo u Evropskoj uniji.

“SDP Crne Gore, kao temeljna državotvorna i reformska partija, potvrđena i kroz brojna međunarodna partnerstva, nezaobilazna je politička snaga u daljoj emancipaciji i demokratizaciji crnogorskog društva. Upravo zato je vaša partnerska podrška istovremeno podrška i demokratskim procesima u Crnoj Gori i zato smo uvjereni da će u narednom periodu naša saradnja dostignuti još veći stepen sestrinske saradnje u afirmaciji i promociji socijaldemokratskih načela“, ističe se u čestitki.